Σχετικά με εμάς

Το Enalaktiko.eu είναι το πιο πλήρες news aggregator και ταυτόχρονα ένα απόλυτο ψηφιακό περιοδικό.Το Enalaktiko.eu αποτελεί έναν ανεξάρτητο,εναλλακτικό,συγκεντρωτικό τρόπο παρουσίασης όλης της ελληνόφωνης ειδησεογραφίας χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση στην ιεράρχηση και παρουσίαση των ειδήσεων αφού όλα τα άρθρα δημιουργούνται με αυτόματο τρόπο.

Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον ιστότοπο γίνεται αυτόματα με χρήση της τεχνολογίας ροών RSS (Rich Site Summary), η οποία είναι προτυποποιημένη μέθοδος διαμοιρασμού ψηφιακού περιεχομένου μέσω του διαδικτύου και παρέχεται από όλους σχεδόν τους μεγάλους ελληνικους ειδησεογραφικούς ιστότοπους για ευκολία των χρηστών.

Με χρήση της τεχνολογίας ροών RSS, οποιοσδήποτε χρήστης του διαδικτύου μπορεί να ενημερώνεται αυτομάτως για νέες ειδήσεις και άρθρα, αρκεί να έχει εγγραφεί ως συνδρομητής στην αντίστοιχη υπηρεσία RSS του εκάστοτε ιστοτόπου. Συνήθως η διαδικασία εγγραφής στην υπηρεσία RSS κάθε ιστοτόπου απαιτεί ένα λογισμικό «αναγνώστη» όπου ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση URL της υπηρεσίας RSS ώστε να εγγραφεί σε αυτήν ως συνδρομητής.

Η διαδικασία εγγραφής πρέπει να επαναλαμβάνεται για κάθε υπηρεσία RSS κάθε διαφορετικού ιστοτόπου. Το λογισμικό ελέγχει τακτικά για ενημερώσεις περιεχομένου τις συγκεκριμένες υπηρεσίες RSS, στις οποίες είναι εγγεγραμμένος ο χρήστης, και αυτόματα συγκεντρώνει τίτλους και συνόψεις ειδήσεων για να τα προβάλλει στον χρήστη.Το enalaktiko.eu λαμβάνει δημόσιες ροές δεδομένων από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους ειδήσεων στην Ελλάδα και τις εμφανίζει με έναν σύνδεσμο στο τέλος κάθε άρθρου που ανακατευθύνει τους επισκέπτες στην αρχική πηγή. Αυτό σημαίνει ότι το enalaktiko.eu λαμβάνει χιλιάδες άρθρα καθημερινά από εκατοντάδες  πηγές τα ταξινομεί και τα εμφανίζει ανά λεπτό και ανά κατηγορία.

Επιπλέον,οι αναγνώστες του enalaktiko.eu μπορούν να εξερευνήσουν τι αναζητά ο κόσμος με λίγα μόνο κλικ. Οι χρήστες του enalaktiko.eu μπορούν απλώς να εισαγάγουν έναν όρο αναζήτησης ή ένα θέμα και να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στον ιστό μέσω των πιο δημοφιλών μηχανών αναζήτησης στον κόσμο,κοινωνικών δικτύων,βίντεο πλατφόρμων,πλατφόρμων ηλεκτρονικού εμπορίου,ιστότοπων προσφορών,ιστότοπων εργασίας και άλλα.

Ευθύνη περιεχομένου

Το enalaktiko.eu δεν συντάσσει,δεν υιοθετεί και δεν έχει τον έλεγχο και την ευθύνη του περιεχομένου των δημοσιευμάτων τα οποία παρουσιάζει και κατηγοριοποιεί αυτόματα μέσω αλγορίθμων και στο πλήρες περιεχόμενο των οποίων παραπέμπει μέσω σχετικών συνδέσμων.Επίσης το enalaktiko.eu δεν υιοθετεί και δεν έχει τον έλεγχο και την ευθύνη του περιεχομένου των μηχανών αναζήτησης οι οποίες παρέχονται από την Google LLC.